FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
marsjańskie teorie o chooyowych fotografach i świetnym sprzęcie
larky:
No dobra, to załatw D810, 600 f4 i amatora z ulicy na lotnisko Gassy pod Konstancinem. Ustawiasz mu puszkę jak tam sobie chcesz i dajesz do ręki, nie dotykając się potem. Dla mnie załatw D300 i 70-300 VR. Kiedy się widzimy?
Perloz:
--- Cytat: brovarsky w Wrzesień 28, 2016, 03:12:59 pm ---Młody junaku ;D
--- Koniec cytatu ---
Ja Wam zawsze wszystko wyśpiewam :)
Jack S.:
Jeszcze poglądowo, taki film
https://www.youtube.com/watch?v=s0JQfoMZbTM
marsjanin:
Larky proponuję aby to ktoś z Was załatwił sprzęt bo ja takim nie dysponuję a ludzie w stowarzyszeniu zapewne tak. Ja mogę załatwić rzeczoną sigmę 70-300 a body się do tego znajdzie mam jeszcze EOSa 60D czyli następce aparatu którym Spad focił i wybrał swoje zdjęcia do RA.
Do Konstancina się nie wybieram ale okazja na każdym pokazie będzie na którym pojawisz się Ty i ja, więc jak najbardziej.
Zamiast szkiełka 600 proponuję D810 + 400 mm 2.8 Oczywiście krótki kurs dla amatora żeby wiedział jak trzymać sprzęt i gdzie naciskać żeby ostrzyło. (20 min).
larky:
--- Cytat: marsjanin w Wrzesień 28, 2016, 03:43:38 pm ---Larky proponuję aby to ktoś z Was załatwił sprzęt bo ja takim nie dysponuję a ludzie w stowarzyszeniu zapewne tak. Ja mogę załatwić rzeczoną sigmę 70-300 a body się do tego znajdzie mam jeszcze EOSa 60D czyli następce aparatu którym Spad focił i wybrał swoje zdjęcia do RA.
Do Konstancina się nie wybieram ale okazja na każdym pokazie będzie na którym pojawisz się Ty i ja, więc jak najbardziej.
Zamiast szkiełka 600 proponuję D810 + 400 mm 2.8 Oczywiście krótki kurs dla amatora żeby wiedział jak trzymać sprzęt i gdzie naciskać żeby ostrzyło. (20 min).
--- Koniec cytatu ---
No ale dlaczego zmieniasz reguły gry? Wspominałeś coś o słupach robiących zdjęcia. Czy rzeczony słup będzie w stanie odbyć 20 minutowe przeszkolenie z obsługi aparatu?
Druga sprawa, ja Canonem nie focę bo jak mówi jeden nasz kolega "Canon śmierdzi" :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej