FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Sigma Sport 500 f4 DG OS HSM

<< < (10/14) > >>

brovarsky:

--- Cytat: kichu w Styczeń 14, 2017, 07:51:32 am ---Do momentu aż Nikon nie zmieni w jakiś sposób protokołu komunikacji na linii body-szkło i będą problemy ze współpracy jednego z drugim. 

To jest największa bolączka tego zestawu. A takie coś jak wyżej już miało miejsce.

--- Koniec cytatu ---
tak jak zwykła S 150-500 z D7200... stabilizacja nie działa

Jack S.:

--- Cytat: wilk w Kwiecień 23, 2017, 04:51:35 pm ---
--- Cytat: Frogi w Kwiecień 23, 2017, 01:39:23 pm ---Dajta spokój za te pieniendze :)

--- Koniec cytatu ---

Czemu? Jezeli jest porównywalna do wersji FL za 45k to jednak wypada tanio.

--- Koniec cytatu ---

Dokładnie tak. 50% ceny ekwiwalentnego Nikona to nie duża obniżka? Come on...

27k za NOWE szkło, z nową stabilizacją to niedużo IMHO. Oczywiście nie jest to Nikkor, ale nie oczekujmy od stałoogniskowej 500tki ze światłem 4, że będzie kosztować 12 tysi.

PS Perloz - pytałem Frogiego. Jestem świadomy ceny za S. Inna rzecz, że w tych samych geldach co nową S dostaniesz uzywanego Nikkora...wolałbym chyba sstare 500 nikkora. Mimo wszystko, nawet się nad tego typu szkłami nie zastanawiam, bo są poza moim zasięgiem finansowym póki co.

Mori:

--- Cytat: brovarsky w Kwiecień 23, 2017, 05:03:29 pm ---tak jak zwykła S 150-500 z D7200... stabilizacja nie działa

--- Koniec cytatu ---

Ale brovarsky, S150-500 to stara generacja z epoki sprzed USB-docka.
Jako użytkownik S150-600 i S10-20 prędzej ochu....am niż wydam >40k na Nikona, zwłaszcza że wszystkie dotychczasowe testy pokazują że kosztująca niedużo ponad połowę tej kaski Sigma jest do niego absolutnie porównywalna i lepsza od kosztującej tyle samo używki starego N500.

Perloz:
Poczekjamy...pojawi się to Dyziek przetestuje i będziemy wiedzieli z pierwszej ręki jak działa z N i czy warto :) (Andrzej R, który już miał to szkło zapięte na C wypowiadał się całkiem pozytywnie).
Poza tym, szkło z drugiej ręki za 24-25k, bez gwarancji, to też trochę odwaga i loteria nie uważacie...??

Frogi:

--- Cytat: wilk w Kwiecień 23, 2017, 04:51:35 pm ---
--- Cytat: Frogi w Kwiecień 23, 2017, 01:39:23 pm ---Dajta spokój za te pieniendze :)

--- Koniec cytatu ---

Czemu? Jezeli jest porównywalna do wersji FL za 45k to jednak wypada tanio.

--- Koniec cytatu ---

Zapomniałem, że to szkło nie kosztuje 40-45tys, tylko poniżej 30... :) Faktycznie, cena dosyć atrakcyjna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej