no wiec czuje sie zobowiazany do napisania/pochwalenia i podziekowania za podpowiedzi - poczytalem troszke na necie o butach itp., ale niestety w Cz-wie jak byl jeden sklep fajny to otwarty przypadkiem od 10-15 :/ - szukajac butow po galeriach, sklepach, marketach typu decathlon, gdzie mało jak nie wcale nie bylo ww. przez Was butow, a przymierzylem ich naprawde wiele (jakies Lowa, Lafuma, Wolfskin, Sportiva, Campus - pomijajac marki typu HiMountain i inne "marketowe" (zraziłem sie) ) nie chcac jechac do Katowic czy Krakowa itp trafilem do Alpinusa i przymierzajac buty założylem buty firmy Meindl - model
http://www.meindl.de/english/modelle/schuh_detail2.asp?ID=1050 - od razu mi przypasowaly do nogi i na wysokosc chyba OK -chodzac po sklepie tez OK - mam nadzieje, ze jak sie troche rozchodza itp to beda nie gorsze (tylko cena lekko przekroczyla zakladany przeze mnie budzet, bo ja nawet zima smigam w adasiachm, wiec wydanie pareset zl na "trapery" to dla mnie sporo... mam nadzieje, ze starcza na wiecej niz gwarancja przewiduje
)
A teraz mozecie mnie zbluzgać za wybór