HANGAR PARTY > Ogłoszenia drobne
Sprzedam SIGMA 150-600 Sport
Góral:
nie, wszystko OK; ale kręci mnie nikkor 200-400. Przejrzałem wszystkie swoje zdjęcia pod kątem używanych ogniskowych i wyszło, że 600mm to tylko znikomy procent; większość zawiera się w granicach 200-400-i trochę 500. Sigma jest jednak trochę ciemna- myślę, że we współpracy z d500 Nikkor będzie mi odpowiadał pod kątem ogniskowych, będzie ciutkę jaśniejszy no i poza tym to już profi i 5 pkt do lansu :), może mi w końcu zdjęcia zaczną wychodzić tak jak chciałbym? :)
wilk:
--- Cytat: Góral w Sierpień 04, 2016, 01:21:42 pm ---nie, wszystko OK; ale kręci mnie nikkor 200-400. Przejrzałem wszystkie swoje zdjęcia pod kątem używanych ogniskowych i wyszło, że 600mm to tylko znikomy procent; większość zawiera się w granicach 200-400-i trochę 500. Sigma jest jednak trochę ciemna- myślę, że we współpracy z d500 Nikkor będzie mi odpowiadał pod kątem ogniskowych, będzie ciutkę jaśniejszy no i poza tym to już profi i 5 pkt do lansu :), może mi w końcu zdjęcia zaczną wychodzić tak jak chciałbym? :)
--- Koniec cytatu ---
Pogadaj z Amonem; on ma suuper ;) egzemplarz 200-400/4 VRII. Proponuję jednak najpierw potestować zanim się kupi; bo to inne wydatki.
Góral:
Pogadaj z Amonem; on ma suuper ;) egzemplarz 200-400/4 VRII. Proponuję jednak najpierw potestować zanim się kupi; bo to inne wydatki.
W tym suuper oczku wyczuwam dużą dawkę ironii ( co do Nikkora) i delikatne ostrzeżenie; czy rzeczywiście nie jest warte swojej ceny? czy dać sobie spokój? A może 300/2,8?
kichu:
trzysta fajne (brzytwa) ale krótkie, bedziesz duzo na TC siedział, a szkoda marnowac TC potencjał tego szkła
Złoty:
--- Cytat: kichu w Sierpień 04, 2016, 04:28:56 pm ---trzysta fajne (brzytwa) ale krótkie, bedziesz duzo na TC siedział, a szkoda marnowac TC potencjał tego szkła
--- Koniec cytatu ---
aczkolwiek pod D500 masz z cropem już miłą ogniskową...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej