FOTO-TECHNIKA > Obróbka zdjęć, tutoriale
Lightroom czy coś jeszcze?
marsjanin:
Póki co Adobe nie miało na rynku równorzędnego konkurenta, ale jeśli ktoś nie jest jeszcze przykuty do PSa to warto się zastanowić nad Affinity bo to się rozwija w szybkim tempie i jest pierwszą bardzo poważną konkurencją dla Adoba przy czym wypada taniej.
Ja póki co jestem zależny od Adoba szerzej niż sam PS więc nie będę się przesiadał, ale wersję testową Affinity sobie zainstaluję bo ciekawi mnie ta wschodząca gwiazda.
Spad:
Do przeglądania i selekcji Faststone ImageViewer. Fajny, szybki, nie ma problemu z rawami, na upartego jakąś "podręczną" obróbkę ogarnie. I ma wersję portable.
Alternatywnie Adobe Bridge.
Łukasz Kulik:
A ja przeglądam i w LR i w NX view. Obróbka raczej PS
szamal:
marsjanin dobrze gada, jest od jakiegoś czasu nowy soft Annifity Photo który ponoć robi furorę jeśli chodzi o obróbkę i to na poziomie PRO. Kosztuje ok 40 euro i ma póki co darmowe aktualizację, niestety jest dostępny tylko na Mac'ki. Troszkę sie nim bawiłem i robi wrażenie i można powiedzieć że PS'owi rośnie niezły konkurent.
Perloz:
Jedyny minus to że w Annifity nie ma przeglądarki raw-ów i jedynie można zrobić to z poziomu MACowych Obrazów (jeśli jest inaczej to mnie poprawcie)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej