ZDJĘCIA LOTNICZE > Współczesne lotnictwo cywilne
Trochę Łodzi, a trochę Warszawy, czyli jak objechać Okęcie autobusem
nurek:
--- Cytat: MarszalekPhoto w Kwiecień 08, 2016, 04:18:24 pm ---PS Uprzedzam niektóre zdjęcia zostały robione przy słabym oświetleniu, proszę wziąć to pod uwagę przy ocenie. Ostatnie zdjęcie jest trochę zaszumione, ponieważ ISO mi się przypadkowo zmieniło ;)
--- Koniec cytatu ---
A ja mam taką małą uwagę natury filozoficznej.
Każdy kiedyś zaczynał i nie ma mistrzów robiących od razu topowe zdjęcia. Tym bardziej, że wszyscy się cały czas od siebie uczymy i podpatrujemy dążąc do jakieś niezdefiniowanej bliżej doskonałości, ale powinno się pokazywać zdjęcia tak dobre jak tylko można lub takie co do których jesteś przeświadczony na 110% że chcesz pokazać.
Skoro piszesz, że "sorki, ale..." to zniechęcasz potencjalnego widza na starcie do oglądania. Odpowiedz sobie wrzucając zdjęcia, po co to robisz i co chcesz swojemu odbiorcy pokazać.
No i próbuj i nie zniechęcaj się. Z czasem z pewnością będzie lepiej. :-)
MarszalekPhoto:
Melduję poprawkę horyzontu ;)
Meldunek do Hesji: Nic Collection pomyślnie ściągnięty!
Dzięki Nurek za opiniona :D
kifcio:
--- Cytat: nurek w Kwiecień 08, 2016, 05:37:01 pm ---
--- Cytat: MarszalekPhoto w Kwiecień 08, 2016, 04:18:24 pm ---PS Uprzedzam niektóre zdjęcia zostały robione przy słabym oświetleniu, proszę wziąć to pod uwagę przy ocenie. Ostatnie zdjęcie jest trochę zaszumione, ponieważ ISO mi się przypadkowo zmieniło ;)
--- Koniec cytatu ---
A ja mam taką małą uwagę natury filozoficznej.
Każdy kiedyś zaczynał i nie ma mistrzów robiących od razu topowe zdjęcia. Tym bardziej, że wszyscy się cały czas od siebie uczymy i podpatrujemy dążąc do jakieś niezdefiniowanej bliżej doskonałości, ale powinno się pokazywać zdjęcia tak dobre jak tylko można lub takie co do których jesteś przeświadczony na 110% że chcesz pokazać.
Skoro piszesz, że "sorki, ale..." to zniechęcasz potencjalnego widza na starcie do oglądania. Odpowiedz sobie wrzucając zdjęcia, po co to robisz i co chcesz swojemu odbiorcy pokazać.
No i próbuj i nie zniechęcaj się. Z czasem z pewnością będzie lepiej. :-)
--- Koniec cytatu ---
trafione w samo sedno
jak masz wątpliwości - nie pokazuj chyba że chciałbys usłyszeć ewentulanie co poprawić, co zmienić)
jak uważasz że strzał życia - pokaż !!
Złoty:
Wartość edukacyjna postu jednak nie do przecenienia. Autor dowiedział się o kadrowaniu, odszumianiu, plamkowaniu, horyzoncie, proporcjach kadru i selekcji.
Mimo, że nie pokazał (jeszcze) kadrów życia.
nurek:
--- Cytat: Złoty w Kwiecień 10, 2016, 07:41:07 pm ---Wartość edukacyjna postu jednak nie do przecenienia. Autor dowiedział się o kadrowaniu, odszumianiu, plamkowaniu, horyzoncie, proporcjach kadru i selekcji.
Mimo, że nie pokazał (jeszcze) kadrów życia.
--- Koniec cytatu ---
Ma czas.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej