LANS > Lans
e-SPFL magazyn
Hornet:
Zapomniałem dodać, że nie mogę czekać kolejnych 4 lat ;)
marsjanin:
Mam 2 pytania (jeśli można :)).
1. Czy wydanie kolejnego numeru jest przewidziane w jakimś konkretnym terminie, czy raczej na zasadzie jak będzie to będzie ?
2. Z tego co widzę temat o prawach autorskich ma być rozwinięty w kolejnym numerze i w zapowiedzi jest opisane czego będzie dotyczyła kolejna część, ale czy w przyszłości jest zamysł by opisać również prawa tego co zostało uwiecznione na zdjęciu, jak choćby kwestie ochrony wizerunku, co fotograf może odsprzedać a czego nie i do jakiego rodzaju publikacji. Czy tyko prawa autorskie ?
Spad:
Marsjanin, to o czym mówisz, to też prawa autorskie ;) A zamysły są - bliższe, czy dalsze ;)
marsjanin:
--- Cytat: Spad w Lipiec 05, 2016, 12:59:09 am ---Marsjanin, to o czym mówisz, to też prawa autorskie ;)
--- Koniec cytatu ---
Sądziłem że te prawa ustawa opisuje jako "pokrewne" dlatego w pytaniu potraktowałem je oddzielne do autorskich, ale możliwe że się co do tego mylę.
--- Cytat: Spad w Lipiec 05, 2016, 12:59:09 am ---A zamysły są - bliższe, czy dalsze ;)
--- Koniec cytatu ---
Pozostaje czekać co się wydarzy z nadzieją że nie będzie to za 8 lat ;)
Edycja:
Doczytałem właśnie ustawę. Prawa pokrewne są jeszcze osobno spisane, więc masz rację że ochronę wizerunku można rozpatrywać jako prawa autorskie.
Słowik:
--- Cytat: marsjanin w Lipiec 04, 2016, 11:46:04 pm ---Mam 2 pytania (jeśli można :)).
1. Czy wydanie kolejnego numeru jest przewidziane w jakimś konkretnym terminie, czy raczej na zasadzie jak będzie to będzie ?
2. Z tego co widzę temat o prawach autorskich ma być rozwinięty w kolejnym numerze i w zapowiedzi jest opisane czego będzie dotyczyła kolejna część, ale czy w przyszłości jest zamysł by opisać również prawa tego co zostało uwiecznione na zdjęciu, jak choćby kwestie ochrony wizerunku, co fotograf może odsprzedać a czego nie i do jakiego rodzaju publikacji. Czy tyko prawa autorskie ?
--- Koniec cytatu ---
Marsjanin, może tu znajdziesz kilka ciekawych informacji.
http://fotoprawo.pl/index.php/category/aktualnosci/
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej