a nie wiedziałem gdzie o tym naskrobać - kiedyś ktoś powiedział, że to fajnie tak poczytać
no to oceniając wiosenne dogrywki i aplikacje ode mnie słowo:
gonitwa - fajne kadry a suczka w słońcu genialna - by była
jakbyś choć syfki występlowała
Nie przyciemniaj słońca -
lepiej niech świeci jak gwiazda niż jak jest białą plamą na
zdjeciu (chętnie bym się tą fotką pobawił
aaa i w pionie
16:9 to trochę za chudy jamnik
lmk - drobiazgi ale wynikają z innego deczko widzenia -
generalnie superowo i nawet jedno 100%
Łukasz - generalnie super foteczki i w fajną stronę idziesz.
Uważaj na krawędzie podczas hardkorowego podnoszenia
lokalnych kontrastów (obie fotki z Jurkiem). No i ten format
4:3 to mz się słabo broni w naszej foto-loto
Maras - pięknie jest
Ja bym z tymi klimatycznymi fotami przy zachodzie schodził z ekspozycją i może trochę bardziej ocieplał. Unikniesz przepaleń a płatowce nie muszą być takie jasne jak słońce świeci w kontrze
Mariusz - generalnie ok - troche jakości brakuje na niektórych. Zazdroszczę MiGów - to rzadkość z 2x2 AB. Suczki smaczne bardzo - do lekkiej przycinki
Jest smaczek
szamal - cały czas mam wrażenie, że Ty nie przysyłasz swoich najlepszych zdjęć
gadaliśmy o tym
NOWI
pilotex - smacznie podane fotki, łądne kadry i delikatna obróbka. Się podoba - ode mnie 69,13%
Rajmund - witamy ponownie
Generalnie brakuje jakości przy foceniu co później przekłada się na przeostrzanie a przez co brak jakości się potęguje. Ode mnie 53,03%
Słowik - nie jest dobrze
W sensie brakuje jakości na fotach, kadrowanie do dopracowania i obróbka jakby jej nie było a to wszystko przekłada się na małe wow. Ode mnie równe 50%
Rafał! Już o tym gadaliśmy. Trza Ci te filtry pozabierać bo filtrujesz nimi wszystko i na mega hardkorze. Stosuj je ale 2 razy delikatniej i uważaj na obwódki oraz na to co się dzieje poza głównym motywem zdjecia. Co siędzieje z chmurami (na krawędziach) z latarniami, z czymkolwiek co leży choćby w trawie na lotnisku. Pogadamy o tym... Ode mnie 58,13% bo masz dobrą ostrość i w miarę dobry kadr ale obróbką zniszczyłeś większość fotek :/ Na szczęście Świdwin już wygląda pięknie - znaczy wnioski wyciągnięte