FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Nikon D500

<< < (17/28) > >>

hesja:
kichu ale nie musisz kumać o co chodzi bo to moje odczucia są
a Ty zachowujesz się jakbym... no Twoje dobro krytykował
(naciśnij sobie przycisk iso jednym palcem i drugim kręć przednim kółkiem i zapytaj Wolika czy prawie nie umarł ze śmiechu jak to wczoraj pokazywałem :D

napisałem powyżej że wiem, że można zmienić konfigurację przycisków
ale też wiem jak to jest upierdliwe po każdym np. odebraniu aparatu z serwisu, gdzie trzeba wszystko zmieniac
tylko po chuj przycisk od nagrywania filmów musi być mode itd. itp. - ale żeby było jasne - nie pytam tylko mnie to wkurza
ps.
tak wiem - można sobie ustawienia na karcie zapisac :P

kichu:
jakie dobro narodowe, mam przeciez obie puszki... no ja rozumiem, ze to Twoje odczucia sa, ale czytajac czesc tych uwag, to mam wrazenie, ze wg
Twojego odczucia wada DXa jest to ze nie jest FXem bo z FXa sobie wiecej poklikasz przy powiekszaniu, albo ze masz inna wielkosc pola AF, albo ze
Ci wydluza zasieg i masz za ciasno :) tyle tylko ze ten typ tak ma z uwagi na to ze jest DXem po prostu :) i tu nie chodzi o to ze to D500 akurat, no
tylko ze te roznice to bedzie mial kazdy DX vs FX :)

co do tej klikologii ISO/MODE to of kors ze to idiotyzm - bo to nic nie wnosi poza zmiana przyzwyczajen po zmianie body - a juz szczegolnie jak sie ma
teraz 810/500 - bo to sie belkot robi zeby sie nie popier... jak bedziesz zmienial puszki na szybko w trakcie focenia - ale dostal tak D5, dostal D500,
wiec podejrzewam ze w nastepcy 810 tez bedziemy na to skazani - japończyk wymyslił i ch... z tym zrobimy

hesja:
wuadziu - ok - ja już kończę bo dalej nie rozumiesz co to znaczy "odczucia"
wg Ciebie nie powinienem napisać nic o odczuciach bo ten typ tak ma, przyciski są gdzie są, format jest jaki jest, i wszystko jest jak jest więc koniec kropka :)

nie -
to sa moje odczucia choć wiem ze to DX itd. itp.
jak masz dziewczynę blond to możesz powiedzieć czy Ci się to podoba czy nie choć wiadomo, że jest blond
hawk :)

szamal:
No fakt że miałem za mało czasu na zapoznanie z instrukcją, po kilku małych roszadach w menu sytuacja powoli wraca do normy :). Co do FX vs DX i cropowanie to za Kichem D500 wygląda mimo wszystko lepiej. Po zrzuceniu na kompa mam małe zastrzeżenia do pomiaru matrycowego, ale może tu też trzeba chwili na spokojne podejscie do tematu.

Złoty:
Szamalu, napisz coś więcej o AF w wolnej chwili please.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej