FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Nikon D500

<< < (15/28) > >>

Łukasz Kulik:
Miałem to cacko (sample) jakiś czas temu w ręku a dziś popstrykałem wersją rynkową. Rzeczywiście pucha ma moc. Handling świetny ale z większą łapą palec i tak ucieka. Pokrycie kadru AF to bajka, tak samo jak iso, szybkość, przycisk / joystick do wyboru punktu AF, podświetlane przyciski (w czatowni bardzo oczekiwany element wyposażenia). Więcej może już napisać ktoś kto przetestował w boju bo ja tylko w salonie.
Pod kątem przyrodniczym trochę tych pixeli jednak może brakować aby pozwolić sobie na użycie bez TC.

kichu:
Co do pikseli. W D7200 - 24 mpix - masz obrazek - 6000 x 4000, tutaj dostajesz 5568 x 3712, więc pomijajac kwestie robienia ekstremalnych cropów rożnica 21 vs 24 mpix nie jest jaka wielce znacząca.
I tak jesli chodzi o potencjał do "wydłużania szkła" i cropowania nie ma w tej chwili nic lepszego.

Frogi:
Na pewno jeśli ktoś potrzebuje drugiego body, to jest to pucha idealna. Ja jestem ciekaw jak wypadnie plastyka obrazka w stosunku do plastyki FX (przede wszystkim D810) ale w połączeniu z telezoomem. Używam od niedawna sigmy sport i nie ukrywam, że z racji ciemnicy, potrzeba mi możliwości mocnego podbicia iso bez obawy, że później utonę w szumie... Ale kwestią decydującą będzie obrazek.

Łukasz Kulik:
Kupisz ze dwie kurki i będą dziubać ;)

Frogi:

--- Cytat: Łukasz Kulik w Maj 04, 2016, 10:10:33 pm ---Kupisz ze dwie kurki i będą dziubać ;)

--- Koniec cytatu ---

Toż to całe stado potrzebne :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej