FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Nikon D500

<< < (13/28) > >>

wilk:

--- Cytat: nurek w Marzec 03, 2016, 09:03:53 am ---Z drugiej strony masz pewność, że złapałeś najlepszy z momentów a nie ułamek sekundy przed lub po. Prędkość zapewne zmusi do częstszego operowania pokrętłem wyboru ilości klapnięć.

--- Koniec cytatu ---

Ze swojego doświadczenia wiem, że do niczego nie zmusi i raz ustawiona prędkość zostaje :(. Kiedy używałem tylko D3 i D3x to zawsze miałem H i z imprezy typu Mak's przywoziłem 50.000 zdjęć; na szczęscie w D3x było mniej i to się ograniczyło samo do 15-20.000 :). Wolę mieć mniej zdjęć dobrych, niż dużo do wywalenia, dlatego D810 zostaje :)

kichu:

--- Cytuj ---Prędkość zapewne zmusi do częstszego operowania pokrętłem wyboru ilości klapnięć.

--- Koniec cytatu ---

To jedna z opowieści z krypty :) Generalnie ustawia się Hi, a ilość klapnięć (vel dlugosc serii) po chwili przyzwyczajenia wyczuwasz pod palcem :)

Dulmen:
Taki news się  pojawił
http://www.diyphotography.net/nikon-issues-pre-emptive-recalls-d5-d500-please-return-service-advance/

bronek:
Widać w beta testach wyszła lipa. Ciekawe co tym razem zawodzi. Może od razu pójdą w d5100?

kichu:
No to u mnie od wczoraj na pokładzie :) Jest naprawdę dobrze. Ergonomia i obsługa nawet bardziej dopracowana niż w D810. O szybkości i af nie trzeba nic mowić. Dodatkowo z najszybsza karta xqd bufor nie do zapchania można focic jednym ciągiem 10fps non stop. Wszystko zrzucane jest na kartę online. Bufor w trakcie focenia zatrzymuje sie na r19 i stoi w miejscu :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej