FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Nikon D500

<< < (27/28) > >>

Jack S.:
A takie pytanko - czy obrazek z d810 w trybie DX [mam świetną sigmę 18-35 1.8, żal się jej pozbywać], jest lepszy jakościowo od ekwiwalentnego na DXowej matrycy o rozdziałce 16mpix?

szamal:

--- Cytat: Jack S. w Czerwiec 24, 2016, 08:31:47 am ---A takie pytanko - czy obrazek z d810 w trybie DX [mam świetną sigmę 18-35 1.8, żal się jej pozbywać], jest lepszy jakościowo od ekwiwalentnego na DXowej matrycy o rozdziałce 16mpix?

--- Koniec cytatu ---

zrobiłem takie porównanie i jak pisałem wcześniej dla takiego samego kadru rozdzielczość wypada na korzyść D500, natomiast w ogólnym odbiorze samego obrazka tj. jego jakości raczej różnic nie dostrzegam. Bardziej istotne pozostaje co będziesz focił bo jeżeli 80% będzie to fotoloto i np. zwierzaki bierz D500, jeżeli fotoloto i zwierzaki to 40 - 50% a reszta np. krajobrazy i portret to zdecydowanie D810

Jack S.:
Fotoloto, zwierzaki i koncerty głównie, trochę repo.

szamal:

--- Cytat: Jack S. w Czerwiec 24, 2016, 12:32:00 pm ---Fotoloto, zwierzaki i koncerty głównie, trochę repo.

--- Koniec cytatu ---

To ja bym brał D500, chociażby pod koncerty bo ma lepsze ISO

Jack S.:
Dzięki Szamal.

No własnie o tym ISO to różne rzeczy piszą. Ale w sumie widziałem Twój set z MiGami z D500 i plastyka obrazka jest całkiem fajna [wiem że to też kwestia szkła oczywiście]. Pozostaje liczyć na to, że do Ostravy [a taki mam timeline na zebranie kasy] ceny nieco spadną. Może uda się wcześniej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej