FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Grip do Nikon D810

<< < (2/3) > >>

nurek:

--- Cytat: kichu w Grudzień 15, 2015, 09:53:41 am ---z MarSem pogadaj, on miał jakieś hocki klocki związane ze współpracą nieoryginalnego gripa i 810 i generalnie skończył na oryginale

--- Koniec cytatu ---
Z tego co czytuję to niezłe jaja są w obrębie tego samego typu - jeden działa, inny rozładowuje jeszcze inny komuś zjarał coś tam w puszce. Nie mówiąc o tym, że niektóre są plastikowe. Generalnie oryginał brał bym.
n.

Maras:
Ej, czyli po podłączeniu orginalnego w trybie FX ciągle będzie 5 klatek ?

Właśnie trochę się boje, że źle trafię i coś będzie się gryzło albo i gorzej.
Będzie grany orginał. Najwyżej trzeba będzie Mikołaja prosić o pomoc ;)

kichu:
(FX/5:4) CH: Approx. 5 fps,
(1.2x) CH: Approx. 6 fps
(DX) CH: Approx. 7 fps

tu masz osiagi z gripem i duzą bateria

i nie ma co sie zrazac ze w FX jest nadal 5fps, bo na pokazach czy gdzies spora czasu mozna uzywac cropa 1.2x i miec 6 fps :)

a calosc skonfigrowac tak, ze np. pod gornym funkcyjnym i przyciskiem masz prelaczni FX / 1.2x
a pod dolnym FX / 1.5x

zeby sie nie pomylic :)

Maras:
No widziałem na RIAT jak przypisałeś przycisk. Bardzo przydatne! fajnie można zmieniać sobie tryb.

Osiągi z liczb widać, że raczej te same jak bez gripa.

MarS:
Co do Gripa to jeżeli masz zamiar używać  "atomowych" baterii to tylko grup oryginalny ...
mi było szkoda tyle kasy - w końcu z pomocą kicha na niemieckim ebayu znalazłem bardzo ciekawy grip  - ciekawy tzn nie plastic fantastic tylko obudowa ze stopu magnezowego jak w oryginale, wykonanie perfekcyjne - porównująć z oryginałem to jedyna róznica była taka że na jednym pisało Nikon a na drugim cos tam cos tam
po zakupie baterii - tej atomowej, i zaślepki [chyba BL-3 ] to sie nazywa [chcac stosowac baterie atomową tą zaslepkę trzeba kupić do kazdego gripa - oryginalnego też ... za jedyne 100 zł] i tu się zaczął zonk ... tzn z tym super hiper gripem prawie identycznym z oryginałem okazało sie ze prawie robi róznicę tzn o ile pieknie działa z drugą bateria ta mała[ taka jak w body] pięknie działa z paluszkami AA to baterii atomowej nie widzi ... po drażeniu tematu skończyło sie na zakupie gripa oryginalnego, gdyż nie znalazłem gripa nieoryginalnego gdzie gwarantowano by mi pracę z atomówką

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej