FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie

Nowy komp ?

<< < (5/6) > >>

wilk:

--- Cytat: deoc w Październik 18, 2015, 08:27:25 pm ---wiem, ze u Ciebie nie chodzi o $$, ale w taki razie wez tylko 1x1TB i tak gotowe produkcje filmowe na NASa przerzucisz :P ale nadal nie wiem po co ta karta graficzna :P naprawde watpie, aby foxtwo.pl umieli wykorzystać ją :P a za zaoszczedzone 5k mozesz kupic next NAS itp :)
no i ten dysk na PCIe jest szybszy katalogowo o 200MB/s :) i mysle, ze tutaj ta predkosc odczujesz.... PS sie bedzie uruchamiał 4sek a nie 5 :)

--- Koniec cytatu ---

Tomek, ale ja już mam 4 NAS'y:
1. 6x 4T do zdjęć
2. 4x4T do filmnów
3. 4x2T do muzyki
4. 4x2T taki podręczny :)

Znalazłem jeszcze coś takiego:
http://www.komputronik.pl/product/247802/Elektronika/Cz%C4%99%C5%9Bci_PC/G_SKILL_Phoenix_Blade_480GB.html

deoc:
to ja bym to wolał niż tą karte graficzna :P

wilk:

--- Cytat: deoc w Październik 18, 2015, 09:50:29 pm ---to ja bym to wolał niż tą karte graficzna :P

--- Koniec cytatu ---

Przekonałeś mnie:),
wezmę tą: http://www.komputronik.pl/product/248826/Elektronika/Cz%C4%99%C5%9Bci_PC/PNY_Quadro_K4200.html#productFeatures
w cenie tej 5200 mam 4200 i dysk :)

kichu:
Tadziu a nie chcesz imaca 5k ? :)
Za 20k PLN kupujesz topowa konfiguracje z prockiem 4ghz, 1gb ssd na pci etc :)
W zeszlym tygodniu odswiezyli konfigurację modelową :)

Za rok o PS6 i tak bedziesz musial zapomniec, bo juz nie beda odswiezali, takze Camera Raw i nawet nie otworzysz rawow
jak bys kupil jakas nowa puszke. A zakladam ze kompa kupujesz na dluzej niz rok czy dwa.

szamal:

--- Cytat: kichu w Październik 19, 2015, 09:22:35 am ---Tadziu a nie chcesz imaca 5k ? :)
Za 20k PLN kupujesz topowa konfiguracje z prockiem 4ghz, 1gb ssd na pci etc :)
W zeszlym tygodniu odswiezyli konfigurację modelową :)

Za rok o PS6 i tak bedziesz musial zapomniec, bo juz nie beda odswiezali, takze Camera Raw i nawet nie otworzysz rawow
jak bys kupil jakas nowa puszke. A zakladam ze kompa kupujesz na dluzej niz rok czy dwa.

--- Koniec cytatu ---

No też nie głupia opcja, a do tego dostajesz w cenie naprawde porzadny monitor. Co do PS to ZK i tak za niedługo bedziesz musiał przeskoczyć na CC. Natomiast tak konfiguracja PS pociągnie bez problemu i to kilka sezonów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej