IMPREZY LOTNICZE - FORUM OTWARTE > Imprezy lotnicze

Aerofestival 2016

<< < (47/56) > >>

Jack S.:

--- Cytat: MarszalekPhoto w Maj 24, 2016, 10:30:54 pm ---Jakkkie górkkki jjjaaa sssię pyttammm? Bo się zastanawiam na spotter packiem.  Czy mogliby mi Państwo coś doradzić?
Pozdrawiam!

--- Koniec cytatu ---

Górki są od strony terminala, w okolicy centrum  ogrodniczego na Bukowskiej.

Spotterpack = focenie pood slońce. Ja biorę SP tylko na przyloty,  gro osób od nas nie zdecydowało się w ogóle.

MarcinW:
Będę dzisiaj wracał do domu ul. Bukowską z pracy to wpadnę zobaczyć jak to wygląda .

marsjanin:
Witam wszystkich,

Byłem na tych górkach w niedzielę. Nie ma większego problemu by się tam dostać. Ja podjechałem rowerem. Jak ktoś podjedzie autobusem pod terminal, to pieszo dojdzie tam w 15 min. Od parkingu są szlabany więc nie wiem czy autem uda się wjechać.
Byłem zrobić kilka zdjęć by przetestować czy z tym słoikiem który posiadam mam tam w ogóle po co jechać. To co pod linkiem, zrobiłem z tych górek na 300mm.
https://www.dropbox.com/s/v2f2sb1a6ti27ng/01.jpg?dl=0

Jeśli się nie mylę, to teren wydzielony przez organizatorów, to ten obszar za drugim pasem patrząc z miejsca z którego robiłem zdjęcie.

Mam zatem pytanie do osób, które były rok temu. Czy można się spodziewać że samoloty będą latały również w odległości pierwszego pasa, mniej więcej w takiej odległości jak podjeżdża ta Lufthansa, czy dużo dalej ?

Carlito:
rozumiem, że drugi (dalszy) pas to pas startowy, a pierwszy to droga kołowania  :)
tak, samoloty latały blisko drogi kołowania, a nawet nad samymi górkami

marsjanin:
Tak, dokładnie. Pierwszy to pas kołowania a drugi to startowy. Dzięki za odp.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej