ZDJĘCIA INNE > Pozostałe
Dzidą panu bogu w okno, czyli coś dla Robteka
Adi:
1 i 3 super strzały zwłaszcza 3 na której widać otwierające się lotki (nie wiem czy tak się na to mówi) stabilizujące lot rakiety
Rzepka:
MOC! Poza dziwnym kolorem płomienia na ostatnim... Chyba, że taki był :)
nurek:
--- Cytat: Spad w Wrzesień 24, 2015, 04:36:58 pm ---Jest moc!
BTW - na ostatniej fotce to ZU-23-2? Przypomina mi się tekst holenderskiego oficera z grupy, która ileś tam lat temu przyjechała na wspólne ćwiczenia z naszymi "czerwonymi beretami" - występowały tam m.in. te ZU na ciężarówkach. Holender stwierdził: "Bardzo interesujące... z punktu widzenia historii artylerii" ;D
--- Koniec cytatu ---
Marcin, to ZU-23-2.
Podejrzewam, że są pola zastosowań gdzie te armaty jeszcze długo się sprawdzą. Jest ciągle rozwijana i idzie w stronę automatyzacji, więc nie wiem co tam holendrowi się nie podobało.
Jak zawsze problemem jest świadomość ograniczeń (vide pomysł Honkera w roli MRAPA).
Bardziej starożytne są NEWy i WEGi. Zresztą z końcem resursu rakiet skończy się też problem, choć może wtedy dopiero zacznie. :-)
Łukasz Kulik:
Podoba się. Wiedziałem, że przywieziesz fajny materiał.
nurek:
--- Cytat: lukasz.tur w Wrzesień 25, 2015, 05:08:10 pm ---Podoba się. Wiedziałem, że przywieziesz fajny materiał.
--- Koniec cytatu ---
To wiedziałeś więcej niż ja. Fotografowanie tego to niezła ruletka- nie wiesz czy strzeli z tej płaszczyzny a nie z tej za lasem i która strzeli. Nie wiesz też czy w ogóle strzeli. Jeszcze gorzej niż strzelnica czołgowa. ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej