FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Nowości Nikkora

<< < (47/50) > >>

kifcio:

--- Cytat: Jack S. w Sierpień 19, 2016, 10:22:32 am ---A 7200 przyspiesza z gripem?

--- Koniec cytatu ---
nie przyspiesza
poprawia sie komfort trzymania + brak obawy o baterię
chociaż jedna spokojnie wystarcza na cały dzień focenia

Mori:
U mnie to nawet nie tyle była kwestia samego rozmiaru puszki tylko układu niektórych przycisków.
Uwielbiam D300S za jego przełączniki itp. ale np. nie mogę swobodnie sięgnąć palcem do przycisku zmiany trybu. Strasznie mi to w dynamicznych sytuacjach przeszkadza bo muszę lekko zmieniać chwyt żeby przełączyć tryb focenia.

Co do baterii fakt. Kupiłem 3 na wszelki wypadek i NIGDY jeszcze w trakcie pokazu nie zmieniałem baterii. :) Chce ktoś z jedną odkupić?

Qna:
D300 z matrycą np d7200 czy jaka kolwiek aktualną to pucha marzenie :)
Pucha z gripem jest idealna w obsłudze , pancerna , pewna i nie kaprysi.  W swojej wymieniłem tylko naciąg lustra i szyje dalej :)
Pod względem współpracy jest to najlepsza pucha jaka miałem w łapach i jedyna która ma "serie" (poza krótkim testem d5 nie mialem styczności z jednocyfrowymi ale sądzę ze tam jest jeszcze lepiej ).

Jack S.:
Photokina idzie, chociaż na cuda nie liczę... :)

kichu:
ale d300 z matryca d7200 jest juz na rynku w postaci d500 (te 2-3mpix nie robia roznicy)

co do cen

d300 w momencie premiery kosztowalo jakos 1800-1900 euro (malo kto juz pamieta ale to byl 2007 rok) prawie 10 lat temu
d500 w momencie premiery kosztuje bardzo podobnie

to ze d300s kupowalo sie taniej wynikajlo z tego ze 3 letnie body (d300) ktora zdazylo staniec zostalo zliftingowane i pozniej dalej tanialo

wiec na dzien dzisiejszy alternatywy sa dwie - d7200 (lub jego nastepca ktory sie pewnie jakos ukaze) albo d500 (ktory bedzie tanial, ale zeby stanial tak
jak chcecie to trzeba bedzie te 2-3 lata poczekac)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej