FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Nowości Nikkora
Jack S.:
--- Cytat: mori w Październik 23, 2015, 08:40:08 am ---
--- Cytat: Chmieloo w Październik 06, 2015, 12:40:02 am ---
--- Cytat: brovarsky w Październik 05, 2015, 05:17:43 pm ---
Do dupy taka robota, moja sigma jest skręcana ale żeby było szybciej to pompuję... syfu co nie miara zasysa
--- Koniec cytatu ---
Jeśli 80-400 ssie kurz jak odkurzacz, to pewnie ten będzie ssał jak pompa próżniowa ?
--- Koniec cytatu ---
Co do Sporta i zaciągania powietrza przy zoom-owaniu to dopiero na statywie zauważyłem ciekawostkę. Przy podłączeniu D300s i zmianie ogniskowej mocny ciąg powietrza robi się w body przy klapce gniazd pamięci :)
Wychodzi na to, że szkło jest jednak lepiej uszczelnione niż bagnet i sam Nikoś. Przy okazji będę musiał to sprawdzić na D7200.
--- Koniec cytatu ---
W sensie, przepycha powietrze ze szkła, do body?
brovarsky:
do szkła syf zasysa
Mariusch:
Trzeba pod klapkę waty napchać i będzie filtr powietrza :D
Mori:
--- Cytat: Jack S. w Październik 23, 2015, 08:04:52 pm ---W sensie, przepycha powietrze ze szkła, do body?
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie tak. Wychodzi na to że body robi za dodatkowy filtr. :)
--- Cytat: Mariusch w Październik 24, 2015, 08:41:27 am ---Trzeba pod klapkę waty napchać i będzie filtr powietrza :D
--- Koniec cytatu ---
Może to i dobry patent. Zwykłem mawiać że jak coś jest głupie i działa to nie jest głupie... :)
Jack S.:
http://nikonrumors.com/2015/11/14/shooting-an-airshow-with-the-nikon-af-s-nikkor-200-500mm-f5-6e-ed-vr-lens.aspx/
Takie się ukazało.
Generalnie raczej będę ten obiektyw brał [nawet mam już nań fundusze], ale nie w tym roku, bo z D90 to śmigać nie będzie. Opcją alternatywną jest Sigma Szport, ale Wilk wspominał, że stabilizacja [najważniejszy dla mnie czynnik] w N zjada produkt Sigmy.
Także ten, najpierw nowe body, a potem długa lufa :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej