FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

nowy 80-400

<< < (9/10) > >>

Jamal:
Kux zgadzam się :) Ja tam nie jestem maniakiem sprzętowym i wyznawcom jakiejkolwiek "wiary" z czego strasznie się cieszę :) Jednak jeśli kogoś po prostu nie stać na wydanie kilkunastu lub kilkudziesięciu tysięcy na szkło + kilku na puszkę to rozwiązanie które podałem wydaje się być mocno rozsądne zarówno jeśli chodzi o jakość jak i o cenę. Autofocusa też można się nauczyć i jest git. Mi pewnie kiedyś przyjdzie kupić coś innego, ale na razie nie odczuwam takiej potrzeby :)

kichu:

--- Cytat: Jamal w Luty 05, 2011, 11:32:54 am ---Kux zgadzam się :) Ja tam nie jestem maniakiem sprzętowym i wyznawcom jakiejkolwiek "wiary" z czego strasznie się cieszę :) Jednak jeśli kogoś po prostu nie stać na wydanie kilkunastu lub kilkudziesięciu tysięcy na szkło + kilku na puszkę to rozwiązanie które podałem wydaje się być mocno rozsądne zarówno jeśli chodzi o jakość jak i o cenę. Autofocusa też można się nauczyć i jest git. Mi pewnie kiedyś przyjdzie kupić coś innego, ale na razie nie odczuwam takiej potrzeby :)

--- Koniec cytatu ---

a to nie lepiej w tym ukladzie kupic jakiegos C ze 100-400 i miec troche wiecej pewnosci w kwestii AF ?

Jamal:
Powiem tak: miałem 40d i byłem mocno zawiedziony, wymieniłem na A700 i jestem zadowolony. Czasami się zastanawiałem nad zmianą systemu na Nikona, ale po pierwsze nie opłaca mi się, po drugie mechaniczny limiter w długich szkłach Minolty jest mistrzostwem świata a i same szkła są bardzo dobre, po trzecie nie mam jakichś problemów z AF a po czwarte po prostu nie chcę :)

Qna:
I o to chodzi, żeby być zadowolonym :D

BNOVY:
no to se jeszcze poczekamy :(
http://nikonrumors.com/2011/03/30/there-may-not-be-any-new-pro-nikon-lenses-in-2011.aspx#more-18895

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej