Dla mnie osobiście set dosyć nierówny. Ale nie jest nierówny w sensie, że są słabe i dobre zdjęcia. Inaczej: są zdjęcia bardzo dobre i zaj**biste.
W moim rankingu wygrywa numer 3, tylko czy to zdjęcie jest proste? Mam wrażenie, że delikatnie leci w prawo, ale w mojej skromnej ocenie wchodzi do zaszczytnego grona super-zdjęć lotniczych. Podchodzi mi kadr, obróbka, kolory, ostrość + widzę w exif-ie sprzęt, który produkuje nieco lepszy jakościowo obrazek, niż D300s. Razem do kupy daje to wszystko super efekt

Podoba mi się nr 6, zaskakująca jest 10-tka. Ciekawie wyglądają eksperymenty obróbkowe.
Po drugiej stronie szali stawiam 1, 2, 5.
Nie byłbym sobą, gdybym się nie przyczepił, za co pewnie wiele osób mnie znielubiło

Trochę bym chyba powalczył z kadrowaniem, żeby efekt "wow" był kompletny. Przyzwyczaiłem się po MiG-ach z Mińska

No i zdecydowanie 7100 >> D300s i to widać

Swoją drogą miałbym taki wniosek formalny, żeby zablokować publikowania komentarzy do zdjęć składających się z mniej niż 10 słów.
Szkoda, że prawie wszyscy hurtowo zawsze piszą "super", "ekstra" i tyle. Nie ma żadnej dyskusji, merytorycznych uwag, refleksji nad zdjęciami. Nic. Pewnie znów włożę kij w mrowisko, ale według mnie lepiej nic nie pisać, niż tylko "super". ehhh