FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Nikon D7200 czyli podejście numer trzy

<< < (18/25) > >>

kichu:
jaka bokada śledzenia ostrosci ?

Mori:
Apteczni opisująto jako: ...Funkcja „Blokada śledzenia ostrości” natomiast, pozwala określić jak ma pracować AF w przypadku nagłych dużych zmian odległości do fotografowanego obiektu. Do dyspozycji mamy 5-stopniową skalę, która pozwala określić opóźnienie działania AF w przypadku nagłej zmiany odległości do obiektu znajdującego się w obrębie pola AF (zapobiega to na przykład nagłemu przeogniskowaniu, gdy fotografowany obiekt zostanie na krótko przesłonięty przez inny obiekt)...

Mariusch:

--- Cytat: mori w Maj 08, 2015, 12:40:52 pm ---Apteczni opisująto jako: ...Funkcja „Blokada śledzenia ostrości” natomiast, pozwala określić jak ma pracować AF w przypadku nagłych dużych zmian odległości do fotografowanego obiektu. Do dyspozycji mamy 5-stopniową skalę, która pozwala określić opóźnienie działania AF w przypadku nagłej zmiany odległości do obiektu znajdującego się w obrębie pola AF (zapobiega to na przykład nagłemu przeogniskowaniu, gdy fotografowany obiekt zostanie na krótko przesłonięty przez inny obiekt)...

--- Koniec cytatu ---
To chyba nie jest nowość. Mam coś takiego w d7000.

Mori:
Z punktu widzenia mojego D90 i D300 to nowość :)

wilk:
Ja mam, ale nie używam - za dużo zdjęć poszło do kosza :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej