FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Nikon D7200 czyli podejście numer trzy

<< < (12/25) > >>

Mariusch:
Za DxOMark, nie wiem czy to Cię usatysfakcjonuje. Takie tam laboratorium:

sqpien:
Dzieki, widziałem i to, tylko nie mam przełożenia na rzeczywistość - jak te mądre cyferki maja się do praktycznych wyników, a jak to się ma na sens walki o droższy  (majacy tu lepsze wyniki ) korpus...

bronek:

--- Cytat: sqpien w Kwiecień 13, 2015, 09:52:34 am ---Dzieki, widziałem i to, tylko nie mam przełożenia na rzeczywistość - jak te mądre cyferki maja się do praktycznych wyników, a jak to się ma na sens walki o droższy  (majacy tu lepsze wyniki ) korpus...

--- Koniec cytatu ---

Obawiam sie sqpień że puki człowiek nie dostanie tego w łapki - to te cyferki nic nie wytłumaczą. Swoją drogą zastanawia mnie bardzo wysoka ocena Nikona 5200 w tych testach...

Któryś już raz czytam w internetach opinie że 7200 niewiele wnosi w stosunku do 7100 a nawet 7000 - na szczęście ja mam tylko d90 i 5100 :) jest co updejtować :)

Jedyny minus jaki widzę w d7200 na dziś to uproszczony wyświetlacz górny... Po kiego wała  to zrobili? Jeśli ma to być zachęta by iść w D810 czy 610 to chyba słabo. Bo taki ogryzek wyświetlacza - to czy jest czy go nie ma to prawie to samo :)

sqpien:

--- Cytat: bronek w Kwiecień 13, 2015, 11:05:38 am ---
--- Cytat: sqpien w Kwiecień 13, 2015, 09:52:34 am ---(...)że puki człowiek nie dostanie tego w łapki - to te cyferki nic nie wytłumaczą.

--- Koniec cytatu ---

no to dajcie mi potem tego człowieka!

A tak na powaznie im sie więcej czyta, tym sie mniej wie, a decyzja kosztuje. Bo może dozbierać i coś trzycyferkowego, ale jak matryca i efekty takie same (i bez doktoratu, bo przechodząc z d300 wszystko lepsze), to ubozszy wyswietlacz przeżyje - w praktice mtl-5 nie było tego zewnetrznego wyswietlacza...
--- Koniec cytatu ---

sila:
Dzień dobry :)
Gdyby ktoś był zainteresowany, a nie zauważył jeszcze, to pojawiła się wersja ACR 9.0, która już obsługuje m.in. D7200.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej