No to dwa słowa, jako, że miałem przyjemność oceniać...
Najwyżej u mnie dostałeś za fotografowanie i to zarówno za tą, jak i poprzednią dogrywkę (zdjęcia 21-24).
Najbardziej nierówno w ocenach jest w pozycji kadrowanie. Np fotka z tej serii nr 3 - przydałby się obrót jakiś albo do 3:2 czy też kwadratu, w tej chwili masz: niewykorzystane mocne punkty, samolot nie ma zbytnio przestrzeni do lotu i do tego za dużo jest obszaru pustego - z lewej 25% kadru. Samolot słabo siedzi w kadrze - na pewno nie 16:9 w tym przypadku.
Na 4 - może do 16:9, jak dasz nieco mniejszy kąt to powinno wejść, a mniej będzie pustego nieba.
Na 2 - ta latarnia podpierająca koło niestety ciągle skupia wzrok, szczególnie, że jest dość blisko mocnego punktu a jednocześnie kabina gdzieś wysoko - tu już inwencja autora... albo błąd na etapie fotografowania (chwilę później byłoby już lepiej z tą latarnią) albo na etapie obróbki - latarnia do usunięcia (osobiście opcji 2 bym unikał). Ogólnie dałbym nieco szerzej kadr - wtedy miałbyś górę zdjęcia z samolotem a dół przedstawiałby jakąś scenkę z bazy - nie byłoby tak ciasno z dołu.
1 - kadr przyzwoity, chociaż może minimalnie więcej miejsca przed dziobem by się przydało i tak ogólnie... taki standard
. Ale na początek trzeba od czegoś zacząć
.
Do obróbki się trochę poprzyczepiałem, ale teraz nie mam pod ręką 1600px i nie pamiętam do czego
. Chociaż ogólnie nie jest źle.