FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Awaria 5100 lub coś spieprzyłem :)

(1/4) > >>

bronek:
Po naciśnięciu spustu aparat ostrzy ale po dociśnięciu nie wykonuje zdjęcia.

No raz na jakiś czas wykona :) i nawet w miarę poprawnie naświetli. Ostrość też ok.

ktoś miał takie objawy? Jutro zaniosę do serwisu - najwyżej będą się ze mnie śmiać bo coś ustawiłem i nie umiem odklikać...

a jutro mija rok od zakupu....  :o

co za zbieg okoliczności :)

pepic:
nie ustawiłeś sobie priorytetu ostrosci czy jakoś tak?

bronek:
tak czytam i ludziska piszą coś o lokowaniu lustra :) wyskakuje tylko r10 w wizjerze i jest koniec :) a jak dać mu przeciążenie z odpowiedniej strony - foci :) no cóż jutro ląduje w serwisie Nikona...

Acroluc:

--- Cytat: bronek w Październik 06, 2014, 06:50:46 pm ---Po naciśnięciu spustu aparat ostrzy ale po dociśnięciu nie wykonuje zdjęcia.

No raz na jakiś czas wykona :) i nawet w miarę poprawnie naświetli. Ostrość też ok.

--- Koniec cytatu ---
Ja miałem coś podobnego,ale to był aparat z drugiej ręki i kilkuletni. Po prostu przycisk się "wyrobił". Znalazłem gdzieś w sieci jak rozebrać aparat i wymienić przycisk.
Ale jak wyświetlają Ci się jakieś błędy, to pewnie coś innego.

alex:
Coś mi się wydaje, że te r10 to nie żaden błąd, a info o chwilowej pojemności bufora ;) Pokazuje Ci ile zdjęć może zapisać, gdyby aparat zechciał zrobić zdjęcia ;) Wcześniej też Ci się to pokazywało, czy dopiero teraz?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej