FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Zakup nowego sprzętu

<< < (5/6) > >>

meny:

--- Cytat: bronek w Wrzesień 25, 2014, 08:45:46 am ---
--- Cytat: Amon w Wrzesień 25, 2014, 08:04:50 am ---Jakoś tak to działa :).
Więcej możesz wyciąć o ile masz jakość na zdjęciu - to prawda.

--- Koniec cytatu ---
Tak jak Amon napisał. Niestety nie zawsze większa liczba MegaPixli poprawia sytuację :)

--- Koniec cytatu ---

Powiem wam żę jak się to wszystko analizuje tzn. usterki modeli itp. to jest jakaś masakra, dzieje się na rynku ogolnym to że wszystko (samochody, i inne pierdy) robią tak żęby nie służyły na lata tylko okres gwarancji a potem się bujaj albo kupuj nowy sprzęt... shit!

Decyzja: zakup D5200 jak się uda sigma 10-20 używka no i zostaje to co mam kit 18-55 i tampon 70-300 :)

Mariusch:

--- Cytat: meny w Wrzesień 25, 2014, 09:01:21 am ---
--- Cytat: bronek w Wrzesień 25, 2014, 08:45:46 am ---
--- Cytat: Amon w Wrzesień 25, 2014, 08:04:50 am ---Jakoś tak to działa :).
Więcej możesz wyciąć o ile masz jakość na zdjęciu - to prawda.

--- Koniec cytatu ---
Tak jak Amon napisał. Niestety nie zawsze większa liczba MegaPixli poprawia sytuację :)

--- Koniec cytatu ---

Powiem wam żę jak się to wszystko analizuje tzn. usterki modeli itp. to jest jakaś masakra, dzieje się na rynku ogolnym to że wszystko (samochody, i inne pierdy) robią tak żęby nie służyły na lata tylko okres gwarancji a potem się bujaj albo kupuj nowy sprzęt... shit!

Decyzja: zakup D5200 jak się uda sigma 10-20 używka no i zostaje to co mam kit 18-55 i tampon 70-300 :)

--- Koniec cytatu ---

Planowe starzenie produktów :)

fan:
Sigma 10-20 to super szkło. O ile trafi się na ostrą sztukę. Często w tych szkłach jest tak, że jedna strona jest ostra (np. prawa), a lewa mydli. Trzeba sprawdzić. Ja kupowałem kiedyś w ciemno i trafiłem doskonale.
A miałem do czynienia z kilkoma sztukami, gdzie (jak już napisałem) jedna strona byłą lepsza, a druga gorsza. Sprawę może wyjaśnić poproszenie o sample sprzedającego :)

Co do zestawu podstawowego - jak dla mnie słuszny kierunek. Sam miałem dłuuugi czas Sigmę 10-20, 70-300 ... Tylko kita sprzedałem szybciutko i zamieniłem na stałki (35 mm lub 50 mm). Skoro jest długo i jest szeroko może pomyśl nad tym, żeby 18-55 zastąpić np. 35. Światło, jakoś obrazka i frajda duuużo większa, niż w przypadku kita :)

meny:
Sample z sigmy na którą się czaje
https://flic.kr/s/aHsk49ATkG

zibimasow:

--- Cytat: fan w Wrzesień 25, 2014, 10:06:39 am --- Skoro jest długo i jest szeroko może pomyśl nad tym, żeby 18-55 zastąpić np. 35. Światło, jakoś obrazka i frajda duuużo większa, niż w przypadku kita :)

--- Koniec cytatu ---

Dobrze gada, polać mu z rana ;) 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej