FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Zakup nowego sprzętu

<< < (3/6) > >>

Amon:
Jak jakość to D5200 chyba jednak :).
Ale jak robisz raczej sporadycznie to i tak mocno nie odczujesz, że D90 ma słabszą matrycę... no nie wiem ;).

fan:
3 grosze ode mnie...

Ludzie chwalą D5100. Do tego osobiście dołożyłbym Nikkora 70-300 VR zamiast Tamrona. IMHO bezpieczniejsza kombinacja.
D5200 fajny, sam sporo pochlebnych opinii słyszałem o tej puszcze, ale podobno piksele lubią się wypalać na matrycy - taka wada fabryczna. Na nikoniarzach jest sporo info na ten temat :)

kichu:
Czytaja opinie na nikoniarzach mozna generalnie stwierdzic, ze kazdy aparat jest do d...,  podobnie z obiektywamie. Serio!

meny:

--- Cytat: fan w Wrzesień 23, 2014, 04:19:19 pm ---3 grosze ode mnie...

Ludzie chwalą D5100. Do tego osobiście dołożyłbym Nikkora 70-300 VR zamiast Tamrona. IMHO bezpieczniejsza kombinacja.
D5200 fajny, sam sporo pochlebnych opinii słyszałem o tej puszcze, ale podobno piksele lubią się wypalać na matrycy - taka wada fabryczna. Na nikoniarzach jest sporo info na ten temat :)

--- Koniec cytatu ---

Powiem że juz mam głowę pełna albo przepełnioną odnośnie tych opini.... w sumie tamrona też długo szukałem i udało mi się kupić fajną sztukę na gwarancji VR jest droższy, D5200 jak już byłem zdecydowany znalazłem właśnie  posty o pixelach... oglądałem też D7000 ale nie wiem czy warto dokładać no i wtedy napewno kupie samo body bez obiektywu. (zostanie mi stary kit 18-55 z D50)

fan:

--- Cytuj ---Powiem że juz mam głowę pełna albo przepełnioną odnośnie tych opini....
--- Koniec cytatu ---

Mam nadzieję, że nie zamieszałem z tymi hot-pixelami. Napisałem o tym, żeby nie było, że wiedziałem a nie powiedziałem :)

Generalnie za kichem:

--- Cytuj ---Czytaja opinie na nikoniarzach mozna generalnie stwierdzic, ze kazdy aparat jest do d...,  podobnie z obiektywamie. Serio!
--- Koniec cytatu ---

Zbyt wnikliwe czytanie forum nikoniarzy grozi stałym uszczerbkiem na zdrowiu :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej